Queen-Of-Darkness

Alla inlägg den 24 februari 2014

Av AG Ylander - 24 februari 2014 20:33

Ja, kan inte beskriva diabetesen på ett annat sätt! Det är en daglig kamp...

Men det som SÅRAR mej är när icke diabetiker sk komma med sina "goda råd" som nu inte har en ANING om hur det är... Som just en viss människa, h*n höll på å tagga mej i alla de konstigaste LCHF recept, de va plättar o de va bullar o you name it, för det va såååå bra för diabetesen... När ja sen försökte förklara något åt människan så körde h*n över mej TOTALT! Till sist var det en annan som har en dotter med diabetes som skrev åt denne lite ett o annat, jomen DET lyssnade h*n på minsann... SUCK!!


Det sägs ju att LCHF kosten ska vara super för typ 1 diabetiker. Men hur kan det vara nyttigt med en massa fett?? Jag har alltid, i hela mitt diabetesliv, blivit inpräntad med att fett är MINST lika farligt som socker!??! Hur går det ihop??

Nej ja menar inte att peka ut nått "rätt eller fel" Hoppas verkligen inte att någon tar illa vid sej nu! Men jag själv, personligen, får inte ihop ekvationen diabetes typ 1 och LCHF... Men jag har helt säkert fel ;)

Sen fick ja ju höra det allra konstigaste en gång och det var att Fitline kunde göra så man skulle kunna sluta ta insulin! Att någon inulindiabetiker som hade druckit fitline hade efter en viss tids brukande kunnat sluta med sina insulinsprutor... Nä men si DET tror jag inte ett UNS på heller... Inte ens lite!!

HUR kan en dryck få igång insulinproduktionen igen?? Min kropp har inte producerat insulin på 16år nu, HUR skulle en dryck som innehåller olika bra-för-kroppen ämnen kunna sätta igång det igen??

Nää, den gubben går iNTE!!

För typ 2 diabetes kan de ju lyckas! Vissa med det kan ju hålla det i shack med hjälp av "bara" rätt kost. Så där kan det kanske lyckas. Men INTE med typ 1:or...

MEN: OM nu någon kan bevisa att kroppen börjar producera insulin med hjälp av fitline så proof me wrong!! Då LOVAR jag att börja med fitline, för vad vore väl bättre än att kunna sluta ta sprutor?? Det skulle ju vara rena rama DRÖMMEN!!


Jag har nu iaf lyckats mäta mitt BS i nästan en veckas tid o GANSKA regelbundet också! Än så länge har jag motivationen på topp! Att jag dessutom har såna underbara vänner som Dr.Wallden och Dr. Westerlund som sitter o konsulterar, spekulerar o funderar på MINA diabetesgrejer gör ju motivationen ÄNNU högre =) Älskade vänner, ni är helt enkelt UNDERBARA! Jag är evigt tacksam för ALLA uppeppning o sporrning ja kan få!

Som sagt: Ingen "vanlig" dödlig har en ANING om hur förbaskat kämpigt det i verkligheten är med dessa BS mätningar och insulinregleringar. Så när man får höra sen att man skött sej dåligt,  så det SÅRAR!! För det är inte bara att mäta å se glad ut, det är en KAMP!! Är BS för högt: Vad har jag gjort för fel?? Hur mkt ska ja ta extra insulin?? VARFÖR rusade det iväg sådär??

Tror ni verkligen inte att jag VET att det INTE är bra att ligga för högt?? Ja gör de ju liksom inte med flit direkt...

 

Här är förra veckan, som ni ser är det ju "bara" FÖRSTA dagen som de var två ordentliga toppar! 

Men det har ju blivit bättre =)

 

Där har ni mina två bästa dagar! 21:a och idag! Nå, visst har ja en stor topp den 21:a men utöver det!! Kolla idag då: Inte en GÅNG över 7,1!!!! Det är nog REKORD för att vara jag =) *STOOOLT*

Däremot att få kommentarer som tex Corinne idag: SUPERBRA!! Riktigt väntar med spänning på morgondagens resultat!

DET får motivationen att öka MASSOR!!

Jag SKA nämligen fixa detta!! Ja SKA ta mina BS värden nu en par veckor för att sen fara till labben o ta iaf ett hba1c prov.

Jag dippar ju mest på morgonen, så nu har jag ikväll då minskat på kvälls prothaphanet, så ska vi se då vad jag ligger på imorgon bitti! För det är ju det som varit grejen tidigare: När ja bestämt mej för att skärpa mej, då har jag dippat, morgon efter morgon efter morgon... Det är så DRYGT... Dessutom så förstår faktiskt inte vissa hur SLUT man är efteråt... Hela dagen går i ett töcken av huvudvärk o allmänns förvirrad typ... Grymt jobbigt! Åhh om det funnits något som gjorde att ja SLAPP allt detta... Men tyvärr gör det ju inte det! Så då hjälper inget annat än att göra det bästa av situationen!


Dessutom var jag ut på en riktigt rolig ridtur med Frejan idag =) Första gången ja va ut ensam med henne ;) Hon va såååå duktig!! Vid ett tillfälle började hon krångla å fjolla sej lite o skulle inte kunna gå, men denna gång va ja TVÄRT på henne på spö o drev på så töltade vi en bit o sen va de lugnt! Så tog vi en luuugn, samlad galopp uppför en backe o så töltade vi igen =) Uuuunderbara lille häst!! Hon blir bara roligare o roligare att rida o jobba med =)

 


Until Next Time

Fridens

 

Presentation


Välkommen in att följa mitt liv! Är väl mera åt hårdrock/goth stilen. Lider av panikångest som kommer och går. Så welcome and enter the dark side... ;)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards