Queen-Of-Darkness

Alla inlägg den 5 juni 2013

Av AG Ylander - 5 juni 2013 21:08

... i min fina lille häst =) Har suttit o funderat lite på vad Laufa betyder för mej och det är nog ALLT!! Hästarna har alltid kommit på första plats och partnern som god 2:a.

Laufa är absolut mitt lyckopiller i vardagen!! Jag är mycket medveten om båda vad folk tyckte när jag skulle ta henne och att det finns flera som inte alls gillar henne, men och??? Det är ju inte DOM som ska rida henne, det är JAG och jag ÄLSKAR min lilla, knasiga, halvgalna ponni ♥ De senaste ridturerna ha gått så GRYMT bra att jag inte ens velat sluta rida! Min tappra fina lilla häst som verkligen gör ALLT för mej =) Visst hon kan vara märrig, hon ha igen fått för sej att man absolut INTE kan stå stilla vid uppsittning utan direkt ska rusa iväg, ibland e hon kärring och bockar o dummar sej när vi ska rida iväg, men numera skrattar jag åt hennes fånerier och bryr mej inte så mkt om dem, utan "sparkar på" bara å rider vidare =)

Dessa turer, när kommunikationen är på TOPP, vi är ett, mera som en kantaur än häst o människa, det är lyckostunder som heter DUGA. Jag lever på det länge! När jag bara behöver TÄNKA nästa moment och hon gör det! Det är en känsla bara hästmänniskor kan förstå!

Hon har en så hög arbetsmoral som jag sällan skådat! När vi varit på kurs tex, hon jobbar, jobbarjobbarjobbar frenetiskt och gör ALLT jag ber henne om. När jag släpper tyglarna o låter henne skritta en stund är hon så trött att hon knappt orkar framåt, men sen igen, direkt jag kortar tyglarna så e hon beredd att arbeta för mej och gör precis allt ja ber henne om, igen! Hon är helt otrolig den lille hästen!

Hon har även lärt och hjälpt mej så mkt! När hon kom till mej så var jag ett mentalt vrak med ridsjälvförtroende som var icke excisterande! Ja va rädd för trafiken och en massa andra saker! Jag var så osäker på mej själv att de inte finns ord till det! Men hon visade mej att jag KAN! Första gången jag passerade en traktor på hästryggen va en otrolig känsla! Jag själv va LIVRÄDD, satt och skakade, men gav henne ändå långa tyglar, blundade och sjöng lite, hon tog oss förbi den, lugnt o tryggt! Första gången jag skulle rida barbacka var min balans väääldigt dålig, jag satt och vinglade hit o dit, men hon tog hand om mej, hon stannade upp och väntad att jag skulle återfå balansen, hon balanserade upp oss båda två, lugnt och säkert! Hon har lärt mej att jag KAN, jag KLARAR AV saker och ting!

Hon är en allmännt trygg individ! Hon är även tryggheten för andra på ridturer, tex hästar som e lite nerviga eller osäkra på trafiken! Då får den rida innanför oss och hon utstrålar en säker och trygg energi som oftast smittar av sej på den nerviga hästen och gör den lugn! Hon är en trygg rumpa att använda som stoppkloss för hästar som får lite väl mkt fart under hovarna och har rostiga bromsar!

Men man ska ALDRIG underskatta henne, hon e liten, trygg och säker, MEN, hon kan explodera hon också, det har jag varit med om! Hon kan ha sån grym fart på att det inte är klokt! Hon e grymt snabb för att ha såna små, korta taxben =P Hon hittar på lite småbus ibland när man minst anar det =)

Hon är en otroligt rolig liten häst, enligt mej! Vissa gånger rena rama töltmaskinen som jobbarjobbarjobbar och andra gånger vill hon bara florra på.

Ett litet galopprejs är hon ALLTID taggad på ;)

Men det viktigaste av allt: BROMSARNA o STYRNINGEN funkar ALLTID!! Jag är aldrig rätt att hon skulle sticka eller skena med mej! Jag är alltid trygg på hennes rygg och säker på att hon tar oss fram hela och säkra!


  Laufa   

frá

Minni-Borg

 

 

 

 

 


Kommer aldrig, ALRDIG någonsin att ge upp dej! Du är det finaste som finns för mej!

Jag har ett mål som jag hoppas kunna uppnå, men det visar sej, för jag VET att du KAN!

Min finafina lilla häst!

Den härligaste känslan som finns är nog när man känner att det är RÄTT, när man hittat det man letat efter! Men dej känner jag det, vi har matchat varandra från början! Vi bara klickade! Vi var väl lika missuppfattade i liveet båda två =)


NU kan det bara bli bättre =)

Men som sagt, det är BARA hästmänniskor som förstår hur jag känner det =)


Until Next Time

Fridens

 

Presentation


Välkommen in att följa mitt liv! Är väl mera åt hårdrock/goth stilen. Lider av panikångest som kommer och går. Så welcome and enter the dark side... ;)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards