Queen-Of-Darkness

Alla inlägg under juli 2012

Av AG Ylander - 13 juli 2012 12:01

Pia ringde igår på dagen, dom sku komma efter sina grejer som dom lämnat här tidigare. For till Raisio för att Jan sku ha en ny bilnyckel. Efter de bar de av till Åbo Slott!! De va riktigt roligt att äntligen få fara dit o titta =) men de va nog motionspass utan dess like i alla trappor upp å ner ;) kondis, va e de?? *hahahaha* Hittade även en duk som var broderad av en Sofie Ylander 1833! Lite spännande att hitta något av en förfader åt Tom♥

 

Lite mera bilder från slottet:

                        Samt en fin bild på Pia o mej ♥

 

Sen satt vi ute på altan till 02 inatt, lyssnade på musik, prata skit o drack öl. Va väl dags igen nu efter 3-4v på "torken" igen =P MEN nu fick ja ju iaf uppleva då den hårda vägen VARFÖR ja undvikit att dricka när ja e här på stugan... Fick hemsk ångestattack med panikgråtande o allt va de innebar =( Saknaden efter mormor vart för påtaglig! Usch va de skar i hjärtat av saknad... Kankse de e mej de e fel på som ännu sörjer, ja menar hon gick ju bort i februari... Men å andra sidan, så känns de för mej som om alla andra ha liksom bara lagt locket på sina känslor... Att de bara e jag som saknar o sörjer öppet... Nåja, de e inte alltid lätt!!

      Några bilder från igår =)


Fick en riktigt rolig överraskning idag också när ja nu logga in på bloggen, de va en som kommenterat såååå snällt!! OJ vad det värmde i hjärtat! Kommentaren hittar ni under **** inlägget! Sånt e så rolgit att läsa o att få sån feedback! Man blir så lycklig av positiva ord!


puss o kram

 

Av AG Ylander - 11 juli 2012 13:14

Onsdag eftermiddag. Sitter ute på altanen med kaffemuggen och Daling♥ sitter å plinkar på gitarren =) Rätt soft!! Härjade färdigt med Jasminbuskarna igår, vart lite skillnad:

 

fick en sån jääävvla fart med busksaxen ;) Nu e de en massa fula stammar kvar som måste sågas ner, de ser inte så vackert ut ännu, men de blir bättre!! Fastnade 3ggr i bryggplankorna också, gick där vid stranden o mitt i allt satt ja fast... Hoppas en 5tums spik igenom skon... Tack o lov bara SKON o inte genom foten!!


Sen ha ja kännt mej som en stolt mamma riktigt med hundarna här =) Dom e såååå duktiga o lyssnar så bra!! Har dom lösa på gården när ja själv går på dasset typ eller nått sånt, dom springer runt lite, inspekterar gården, pissar o skiter, gör sitt bara, å sen kommer dom till mej igen =)

Ja tar de från början så förstår ni min lycka å glädje!

När Zoya kom till oss va hon en ouppfostrad trotsig unghund på ca 1år. Hon lyssnade inte på nått, int inkallning, de gick inte å locka henne med godis ens. Hon va en riktigt yrväder som förstörde ALLT typ i huset också så vi måsta ha munkorg på henne inne, collien Bamse öppnade dörren int till huset o Zoya gick bärsärkargång... Sakta men säkert börjad hon dock ta mer o mer efter Bamse när de gällde lydnad och med mkt tålamod o tid så kan vi nu ha henne lös =)

Sweet va också lite svår i början, hon litade inte på NÅN o kom inte in när man ropade, brydde sej inte om NÅTT... Men nu e hon också så snäl o jättelydig =) Eller ja, de beror ju på vad man jämför med såklart, men dom duger åt oss ;)

Igår hade ja med dom lösa en bit på promenaden. Dom ha grävt upp vägen hit för dom ska gräva ner elledningarna, så de va lättare att ha dem lösa så dom själva fick söka sina vägar över, under o runt bygget än att ja sku ha dom kopplade. Ja satt reflextäckena på dem o hade fickan full med korv o så gick vi! HUR bra som helst =) Dom lyssnade kanonbra =) Nöjd mamma ;)

 

Alla tycker nog inte om denna hundras, man måste väl vara lite speciell sorts människa för att gilla vinthundar, men vi älskar våra näsor o skulle inte byta ut dem mot NÅTT!!


puss o kram

 

Av AG Ylander - 10 juli 2012 01:07

...kan man ju lugnt säga jo... Men så kan de va ibland =P Kommer oss inte i säng helt enkelt. Så mysigt att sitta uppe, elda brasa o ha oljelyktorna lysande på altan!! Tom♥ sitter å plinkar på elgitarren o ja sitter o surfar på nätet, lyssnar på honom med ett öra och på Dr.Phil med andra örat =) HÖÖÖÖÖG mysfaktor =P


Måste bara få poängtera en liten sak här, OM det är flera som vänder mej ryggen, så skulle jag nog faktiskt ta o börja se till mej själv och spekulera i vad JAG gjort för fel. ALLA vet ju att de äldrig är bara ens fel att två tryter! De behövs två till det! Men det är nog inte riktigt så att alla förstår det, utan hellre då bara skyller ifrån sej att dom ALDRIG gör nått fel utan bara alla andra... Men så är det ju inte alla gånger, tyvärr!! VAKNA UPP!! Jag vet att jag gör massa fel, men ja kan även analysera det och fundera ut vad JAG sa eller gjorde för att reta upp den andra och sen be om ursäkt för det, men ja vet inte om inte bara alla klarar av det. Dessutom så ber jag INTE om ursäkt om ja verkligen inte gjort eller sagt något fel, även om den andra personen vill få det att se ut så!! varför ska jag be om ursäkt för något som jag ej gjort?? För att andra ska vara nöjda även om de vet att de var dom som gjorde fel, men slapp erkänna det eftersom jag bad om ursäkt?? Glöm det ;) Så stygg e jag =P *höhöhöh* Tror det handlar mest om stolthet faktiskt! Så måste det ju vara, stolthet o inget annat ;) så nästa gång någon blir putt på dej, stanna upp en stund och fundera, analysera dej SJÄLV först, sa DU något fel?? Gjorde DU något som orsakade bråket?? Eller var det kanske en tredje part som la sej i det hela och förvärrade situationen?? Jag brukar ju inte namnge personen ellr knappt ens kön i mina ilägg, utan räknar helt kallt med att om Du tar åt dej av något jag skrivit, då måste det ju betyda att DU gjort nått fel?? Eller hur?? Man tar väl inte åt sej annars heller?? Sen kan folk spekulera o gissa VEM det handlar om, ja berättar om ja känner för det, för det behöver heller inte alltid handla om just DEN som "alla" blir att tänka på först ;) 

Sådärja, då fick ja flumma klart för inatt då =P GUUUUD va ja e bra på at förklara saker o ting ;) *hehehehehe*


Det där e nog lite tankar som snurrar såhär när man inte kan sova...


I övrigt har vi det helt underbart här!! Sååå nice att bara få vara!! Sova läääänge om morgnarna, vara uppe så länge vi känner för, inte har NÅGRA planer eller måsten som ska göras! Vi behöver inte ens ta HÄNSYN till NÅN här!! Bara vi två och våra underbara hundar!! Ja måste få skryta med dem lite, är såååå stolt över våra fina näsor ;) Har dem med mej lösa på gården nästan hela tiden som ja e ut o röka, ska på dass eller nått annat. Dom springer runt lite, pinkar o bajsar uppe i buskarna, travar runt lite, nosar o inspkterar gården å så kommer de tillbaka till mej igen =) Testade idag med att lämna Sweet ensam på gården när hon satt å pinkade så Zoya o ja gick till altan, det tog 3 röda å Sweet kom i FULL FART kutade efter oss!! Dom e så grymt mammiga båda två =P Men ja e så stolt att dom faktiskt håller sej runt oss o inte kutar iväg direkt!! Nu får vi ju då ALDRIG glömma bort, att dom e SNABBA jakthundar i grund o botten, som GÄRNA springer efter spår eller om de ser ett rådjur så pilar dom gärna iväg, man måste bara lära sej att hejva dem i sista sekunden så brukar det går bra! Men än så länge ha de hållit sej på gården utan problem, fast grannen ha varit ute med sin hund på andra sidan buskarna eller de andra grannarna gått på sin tomt, dom ha tittat ditåt å sett intresserade ut men inte pyst iväg =) Nu ligger dom o sover så sött i sitt rum =)

   


Vad har vi annars gjort då?? Varit på loppisrundor o gjort lite fynd ;) Tog ner en buske på gården idag som va sååå ful o halvdöd ändå o sen tagit oss an en GIGANTISK Jasmin buske som nu  så vildvuxen att de står härliga till =P Den ska tas ner imorgon det sista! Så fick ja svar på mailet ja skickade åt en proffessionell trädfällare om att ta ner ett ANTAL träd här på gården. Ja bad honom nu att komma först å titta å värdera hur mkt det skulle bli att kosta, för de e inte bara ETT träd som måste tas ner här, snarare en 10st typ... =/  gården är så tråkigt mörk som det är just nu, klart de e bra med skugga o skydd, men nån måtta med allt ;) Kommer att blir superfint här bara träden fälls ner =) Men nu ska vi först iaf få till ett möte å se var kostnaden blir.

Vägen e uppgrävd nu också, dom ska gräva ner elledningarna så de va lite intressant att hitta parkering åt bilen borta vid postlådorna =P TUR att vi inte hade tex Chevan nu =P De sku ha varit värre =)

                   

Bilder på mina lopisfynd, korvgrillning, utsikten från altan, nymålade skyltarna, även om både mormor å morfar är borta, så kommer detta ALLTID till att vara Ajoniemis stuga ändå =) Sista bilden är på 3st tidningar som min mormor ha sparat ända sedan 18 juni 1981 =) Från den dagen ja föddes!! Hon hade skrivit texten på dem: "Såhär såg världen ut den dagen det föddes en liten flicka till familjen"

Det va underbart att hitta dem =) Härligt =)

Var även till min gudmor Tesma här i lördags och hon brättade åt mej om mormors sitsta dag i livet. Blev så lättad när ja fick då veta att hon hade somnat bort 15min efter att hon kom till hälsocentralen! Med andra ord fick hon ju verklgen vara hemma in i det sista som hon vill!!

♥ Saknar dej så mycket Mormor ♥


Nej nu är det absolut dags att sova. Klockan e ju för jösse namn 02.30 =/ Det lär ju vara ett himla ståhej från vägbygget imorron bitti då dom gräver upp andra halvan av vägen...


puss o kram

 

Av AG Ylander - 3 juli 2012 18:56

japp, här sitter vi nu då, jag och min underbara älskade och njuter av utsikten från altanen! Hundarna ligger o sover i varsin lina, grannarna hade visserligen traktorrace för ett tag sen, men slutade nyss, så nu e de bara radion som "skriker" inne i kåken =)


Kom alltså fram i lördags kväll. Packade ur bilen o så kom Pia o Jan hir runt typ 23 tiden ;) drack 3 bacardidrinkar o sen va ja nöjd, blev såååå sur i magen av dom *urk* i söndags va vi en sväng å handlade bara, Pia o Jan for hem o vända å sen kom dom tillbaka. Kvällen tillbringades med att inte göra NÅTT alls... Igår va Pia o jag på loppisrunda, riktigt skoj!! Fyndade nu inte så hemskt mkt, va rätt snål, men en KISS t-shirt åt Tom å en klänning åt mej själv kom ja hem med iaf =) Idag sen for Tom o jag till farmor o duschade samt fyllde på vattendunkarna. Sen gick vi en vända på stan, via loppis o S-market hem. Så nu sitter vi här då bara å degar!! Underbart att vara här igen är det =) Tyvärr verkar det illa nog som om de blivit mögel i stugan, ja mår likadant som när vi för måååånga år sen sov i lillastugan hos Tarja... Trött, hängig, mår konstigt o har huvudvärk =( Men de e inte så konstigt heller om de sku ha blivit mögel här när de läckt in vid skorsten o inget ha åtgärdat de... =/ sku verkligen behöva göras nått åt de INNAN de e försent o hela stugan måst rivas... Det sku av grymt synd...


Nåja, har inget mera å berätta som de e nu =P Kvällspromnad me hundarna väntar småningom, sen grilla kött o så tv-mys!!


puss o kram

 

Presentation


Välkommen in att följa mitt liv! Är väl mera åt hårdrock/goth stilen. Lider av panikångest som kommer och går. Så welcome and enter the dark side... ;)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards