Queen-Of-Darkness

Alla inlägg under september 2012

Av AG Ylander - 19 september 2012 09:30

Idag ska lille Avaldi bli av med sin manlighet!! Men de e nog rätt val, mkt enklare att ha valack än hingst, i synnerhet om man ändå inte ska avla eller dylikt! Så idag ska mitt stall bli till kirurgsal! Finns många som rynkat på näsan å skakat på huvudet åt de å undrat "HUUUUR vågar ni kastrera sådär osterilt" Men hey, hur ha hästarna klarat sej annars då?? De går riktigt bra att kastrera i ett primitivst kallstall, sist de va mass kastrering hos mej var vi i utegaraget!! Och bra gick de me o alla hästar blev friska utan komplikationer =)

      Ser väl lite gows ut, ja vet ;) Men de e livets gång!!

Tillika ska ja vaccinera upp Freyr å Laufa, efter att Corinne o ja va ti ovalen å tränade så ha ja varit tävlingstaggad till tusen!! Så nu ska de vaccinras å sen tävlas nästa år =) WUPII!!!

     

Två översta bilderna är från FM å den understa från nån annan tävling på travbanan! Saknar verkligen tävlingslivet o nu när ja har en häst (TVÅ) som funkar bra så de ska bli kul å börja igen =)


Nej nu börja fixa med stallfika odyl!!

Puss o kram

 

Av AG Ylander - 18 september 2012 16:53

När slutar man vara barn o börjar vara vuxen?? MÅSTE man bli vuxen bara för att man fyller 30?? Vad är det egentligen som ger sk.vuxenpoäng?? Några ex på vad ja TROR:

- Ingått äktenskap

- fast jobb

- Plussa kort

- Huslån

- Barn


Men å andra sidan, VARFÖR "måste" man bete sej "vuxet" bara för att man kommit upp till en viss ålder?? Kan man bara inte få må bra, flumma loss, skratta, flamsa o fnittra ändå?? Gör dessa saker faktiskt att man automatiskt blir "vuxen" ??


HAHAHA, Tom o ja e ABSOLUT inte vuxna isf =P inte i närheten heller vi:

- Nyps

- Retas

- Käftar

- Flummar

- Flåmar

- Har konstiga diskussioner, helst på finska, som INGEN förstår sej på, bara vi

- Kallar varann "fula" saker, helst på finska de med, låter så mkt roligare så ;)


Men trots detta ha vi hållit ihop i snart 9år =)


Bildbevis:

     

 

 


DÄR ser ni bildbeviset på hur "vuxna" vi e =P Men vadådå?? VI trivs med OSS =)

och dessutom, klarar man inte av vårat sätt, vår humor o beteende, så behöver man inte umgås med oss ;) Så enkelt är det!!

Fast de e klart, beror ju på situationen såklart, självklart kan vi också bete oss om det behövs!

Men helst inte ;) *hahahaha*


puss o kram

 

Av AG Ylander - 17 september 2012 19:50

Då ha man ju iaf fått LITE gjort idag... Va o fixa med el o trådar odyl åt mammorna o mölisarna när Tom kom hem från jobb. GUD man e handikappad här hemma när man liksom får veta att en av hästarna e på rymmen o här sitter man o har inte ens en CYKEL!! Men nåja, hästen hade inte gått så långt, hon stod bara utanför hagen å betade, gick inte så bra med ström där heller, men NU gör de det... Deeeee ha ja kännt på =P *HAHAHAHA* Nåje, helldre de dock o att de hålls innanför ;)


Helgen i övrigt ha ja ju inte sagt ett pip om =P

Packade husvagnen å drog till Skag på fredagen. Meningen var att vi skulle till söderhagens camping för caravanklubben hade nån sista mötesträff för i år eller vad det var, men så blev inte fallet, utan vi hamnade i andra ändan av Eckerö istället!! Lika bra va nog det!! Hade förmodligen MYCKET roligare där än vad vi(jag) skulle ha haft bland en massa främmande människor på campingen.... Men hur som helst!!

Fredagen gick åt att grilla, spela spel, snacka skit å dricka öl ;) Från början var vi runt en 12pers men sen for alla utom vi o en till, så då va vi "bara" 5, men skoj , det hade vi ändå minsann ;) Vid kl.24 tror ja de var så hade jag fått nog å gick till sängs... Lördagen började vi med jätteplättar som Patrik lagade!! Dock gick de hrm liiiite trögt för Sara å mej att få ner dem... förstår inte varför ;) *hahahaha* Sen tog ja alla tre flickorna med mej o for till Saltvik en sväng för att kolla läget å hämta mat för vi bestämde hastigt o lustigt att bli en natt till =P Corinne erbjöd sej att vara hus/hundvakt å sova hos oss o de va uppskattat =) SÅ vi var sen på eftermiddagen ner till Söderhagen i Torp o hälsade på Uffe, Erica mfl å drack kaffe. Sen blev de plockmiddag av det som hittades i skåpen typ ;) Efter middagen spelade vi kubb, sen in å se på en par filmer innan de va dags att krypa in i vagnen o tutta!

Söndagen for vi hem mitt i dagen, via stan å mötte upp pappa... Corinne träffa vi också såklart när vi kom hem!

Nu börjar jag se en ände på mitt stallmålande och OJ vad fint det blir =) Skul behövt haft någon "före" bild också att kunna jämföra, tror ja har nånvart nån bild på hur de såg ut, men nu började det bli ljust å fint där =) Ja e riktigt nöjd =)

SÅdärja, nu vet ni vad vi gjorde i helgen ;)

Lite bildbevis också:

Lånade dragbil av svågern! TACK SÅ MKT ♥

Längtar LITE efter våg egna som kommer vid tillfälle ;)


   

Husvagnsparken i Skag =P

Finns en 3dje vagn som e barnens också men den står lite på sidan av så fick inte med den på samma bild!

   

Lusthuset Lyckan där vi tillbringade fredagskvällen samt åt alla måltider ihop =)


Tänk att vakna på morgonen å se denna utsikt det första man gör =)

UUUUUUNDERBART!!!! Men blåsigt ;)


   

Patrik lagar jätteplättar under bevakning av Kjell å Tom =)

 

Goooooda var de minsann =P

 

En underbart fin bild på vår guddotter Felicia ♥ får avsluta helgen bildserie!!


puss o kram

 

Av AG Ylander - 17 september 2012 12:39

Är väl bland det jobbigaste som finns?? Ska man säga något?? Ska man bara blunda å låta det passera?? Hur ska man vända sej??

Vi blev och diskutera en bekant som vi tror att har hamnat längre ner i träsket än denne vill inse själv! Jag kan nu prata av EGNA erfarenheter eftersom jag själv varit ner på botten å vänt...

Men man blir att fundera när människan ALLTID är packad redan när fester o tillställningar börjar, denne kan eller vågar tydligen inte fara bort någonstans, utan minst 12öl i kroppen...

Allt blir en ond cirkel! Jag minns själv när vi var som mest nere, det var hemskt svårt att fara någonstans och vara NYKTER när alla började dricka, helst hade man druckit en viss mängd alkohol före för att ens våga fara bland folk... och jag har väl ALDRIG tidigare lidit av social fobi... Trots år av mobbning och diverse annat dorg, så lyckades ja ändå vara framåt å social, tills något hände... Är inte riktigt säker på VAD, men något var det iaf... och jag hatar det, jag ABSOLUT HATAR att vara folkskygg... Det är som denna skylt säger:

 

Det stämmer såå bra!! Sen är det ju det också, att känner jag mej trygg med en människa från första början, vissas kemi stämmer ju bara ihop, så då e de inga problem! Mina närmaste vänner vet också, att om jag har en sämre dag när jag mest sitter tyst å inte är överdrivet social fast jag är med dem, så dom låter mej vara, de låter mej morra i ett hörn i lugn å ro å pressar mej inte, för då e de nästan som att väcka en björn som sover =P *hahahaha*

Många tankar har snurrat kring detta, just idag av någon anledning... Kallas nog MÅNDAGSÅNGEST big time tror ja =( kurat ner mej i soffan under en filt o glott på TV hela dagen hittills... Borde nog gå ut å göra nått så ja inte blir inne hela dagen!! Fast måla kan ja göra ikväll också om Tom sku bort å spela med grabbarna så...

Men en sak är MIN åsikt iaf, jag vet att många tycker att jag har helt fel, TROTS att jag varit nere i alkoholträsket o inte de:

ALKOHOLISM ÄR INGEN SJUKDOM!!!!!! Du väljer SJÄLV att dricka, de e INGEN som TVINGAR dej att ta till spriten, du har banne mej själv satt dej i den sitsen att du inte klarar dej utan alkohol!!

INGEN tvingade mej att dricka, jag gjorde det för att bedöva mitt tragiska liv, allt blev bättre för stunden, ja vågade mera o allt kändes fint när man va i fyllan! Alkohol blev som balsam för själen som bedövade ångesten o rösterna i huvudet som skrek åt en... Jag visste ju, varje gång, att ångesten bara blev värre å värre för varje gång, men istället för att GÖRA något åt saken å flydde man in i världen av alkohol!! Ja vet att de fanns folk runt omkring som led av att se oss supa oss mer o mer neråt, men vad kan man göra?? Man kan inte göra någonting egentligen förän människan själv vill ta tag i det!! Därför blir jag så less när det skall försvaras med att alkoholism är en sjukdom! NEJ!!! Man jobbar sej själv ner i det stadiet att man inte kan klara sej utan alkohol, trots att det finns hur mkt hjälp som helst att få! Men man är för STOLT!! Man säger ju liksom att "Nej jag har inga problem, vaddå?? Öl e ju gott!! Varför sku man inte kunna dricka det då 7dagar i veckan??" eller man vill inte sjunka så lågt att man söker hjälp... Man har sin stolthet! Ja vet!! Been there-done that!

Våran räddning blev min rygg o att Tom har 1000ggr bättre självkurage än jag nånsin kommer att ha! Han har ju trots allt jobbat sej up från värre ställen, så alkoholen va ju "piece of cace" för honom att komma upp från!!

Jag kan välja: Ha ont i ryggen å inte kunna göra något med kan dricka, eller att inte ha ont o vara nykter!! Vilket väljer man?? JO nyktert såklart!

Vi dricker nu kanske i genomsnitt 1gång/mån!! och JA jag är STOLT över oss!! I lördags satt vi å tittade på när de andra drack, fast dom bjöd oss också, men vi tackade nej, va inte sugna helt enkelt! Drack kaffe istället!! Fjäder i hatten ;)

Ja e beredd på att få krittik, men jag anser, att förän du själv, personligen varit nere i träsket, så har du inte en aning om vad du pratar om!!! Man MÅSTE uppleva saker själv innan man vet, jo, man kan bli medberoende med en famlijemedlem som är svårt alkoholiserad, man ser det på väldigt nära håll, men fullt o fast är det inte samma som att vara mitt upp i det själv!


puss o kram

 

Av AG Ylander - 14 september 2012 09:13

Hela LIVET består av uppgångar å nedgångar! Nöd och lust. Med och motgång... Frågar är sen att får man faktiskt vara lycklig en HEL dag?? Oftast inte. Men det visar sej... Klockan e ju bara 10.15 än så långe så myyyyycket hinner hända ännu idag!! Men ja hoppas de får vara lugnt ändå!!

Var e mitt lyckopiller Corinne när ja behöver henne??

http://idacorinne.devote.se <- där hittar ni in till henne (pikpik Catta   )


Älskling for iaf iväg på jobb och jag försökte faktiskt sova lite till men de gick inte, så då steg ja upp... Ska börja packa husvagnen å kolla att vi får med oss allt vi behöver till kvällens kalas =) Ha inte druckit nått igen nu på en tre-fyra veckor så... Har en låda starköl hemma som ska packas med, fasar lite för kvällen ;) Ja TÅL ju inte nått typ alls mera nu å så har man bara starköl... Aja, de blir intressant... Som ja sa åt Sara: Dom får väl knyta fast mej o kasta ner mej  fårhuset om ja blir en alltför hemsk PMS kärring =P *hahaha*

Borde måla vägg 3 i stallet också så de får torka tills ja kommer hem... Nåja, får se vad det blir att göra bara!! Husvagnspackande är prio 1!! Int för att vi behöver ha så massa saker med oss, sängkläder, ombyte odyl bara. Oljebatteriet som går på el kan vara bra, verkar bli rått ute idag å vi har inte fått värmsystemet att funka i vagenen, så de kan bli lite fuktigt å kallt i värsta falll..

KAN int nån glad komma på kaffe å muntra upp min tillvaro lit då??? *suck*

ensammast i världen, så känns de... Fast ensam e ja ju aldrig, har ju mina hårbollar här hemma, både de som ät inne å de som är ute!! Djuren skänker en nog sååå mkt glädje!! Vet inte var jag skulle vara idag om de inte vore för mina älskade pälsbollar!! och min underbara Tom♥♥

Ni betyder mest:

             

Absolut helt klart ni ÄGER!! Utan er vore ja inget!!


puss o kram

 

Av AG Ylander - 13 september 2012 13:09

Mår skit som f*n idag... Sitter å lyssnar på Radio Nova o känner en sån grym längtan till stugan att tårarna rinner... Allt kommer upp till ytan... Tittade på Cesar Milan, började tänka på Bamse... De ha gått nu 3år sen vi tog bort honom men jag skanar honom som f***n med jämna mellanrum...

Låg o tittade på mormors bild... Grät tills panikattacken var ett faktum... Jag känner mej så ensam just nu...

Snälla kom tillbaka... Jag behöver er!!

 

   

Har kräkts tarmarna ut mej  halva natten känns det som... Vet inte varför... Har fått lite smörgås att hållas inne nu iaf, men huvudet sprängs å magen värker... Hela kroppen skriker av oro, stress, ångest...

kämpa på, kämpa på, det är det enda man kan... det är ändå ingen som tycker synd om en så ingen idé att gnälla...

Nu vet ja iaf vem jag INTE kan berätta NÅGOT åt utan att de kommer ut runt överallt... Va ju bra att man testade förtroendet innan man sa något annat!! Då vet man iaf vem man kan lita på å vem inte... SUCK =( Men de e tydligt att vissa berättar vad som helst för att själva sen framstå i bra dager. Undrar om dom nånsin själva säger vad dom pratar om?? Nänå, varför sku man??

Av AG Ylander - 13 september 2012 02:18

... Hur nu de egentligen skulle skilja sej från hur en annan människa är trött då!! Tror inte det =P

Klockan är 03.20 å John Blund ha svikit mej, eller ja, ja e trött som e idiot men går ja å lägger mej så hittar ja ändå inte sömnen =( Vill ju inte ligga där å tvinna heller för Tom måste ju få sova som ska på jobb! Ja ska ju också upp i vettig tid imorgon, så ja kommer ju å va som en zombie e ja lite rädd för...

Idag hade ja först kaffebesök å så va Corinne in en snabbis. Ska vara hund"vakter" åt Tarras medans hon e till skolan i Vasa till fredag, men Tarras sköter sej själv ute i hundgården! OJOJOJ vilken lycklig hund som får bo där ute! Hon trivs nog så fantastikt fint! Ligger i kojen å sover mest å kikar ut lite nu å då vad som händer ute =) Så får hon mat å vatten bara till så e hon nöjd =P

Sen bar de av till loppis me Tarja en sväng =) Hittade nog eg MASSOR som ja VILLE ha, men så blev ja snål å slutade med en skitsnygg höstjacka å en tunika! Sen tog vi kaffe här hemma innan hon for till sin sida Saltlake!

Darling kom hem å vi åt middag. Sen gick ja ut till stallet å fortsatt måla o han kom med ut å greja med bussen! Tarja å Tette kom å vi stod å figurerande å funderade över var man sku hitta billig målfärg, så kom Tarja på: RETURDEPÅN Såklart!! Tette konstaterade att dom nog hade öppet 20min till. Sagt å gjort, susade iväg då dit å mycket riktigt, han hade fått in 8st 20L baljor me färg! Vad/Om de va fel på dem visste han ju såklart inte, men ja tog med mej 2st iaf hem, öppnade å blandade färgen å de va PERFEKT färg!! Så nu jäääklart finns de inget som kan stoppa mej =) Kommer att bli sååå snyggt när ja e klar!! och framför alls: LJJUST!! Sen blev det bastu å efter de åkte de hem...

Men nu skulle jag absolut behöva sova om ja ska orka upp å göra nåttmed L på morgonen... Ska fara å skena runt en par hagar å flytta lite hästar så dom e på nya ställen när hon far på resa! Så de e väl bara att knäppa på TV:n å lägga sej på soffan under täcket å hoppas på att man somnar något... Sängen e de nog ingen idé att ja går å lägger mej å snurra i... Störande som faaan när man int får sömn!! Ska iaf äta ett till äppel först. Ha fått någe crawings på Pirkkas röda Royal Gala äpplen igen nu! Hade det för nått tag sen å sen slutade ja äta dem mitt i allt. Tror ja föråt mej på äpplen lite ;)

Vill fortsätta måla NUHH!!!

puss o kram

 


Av AG Ylander - 11 september 2012 19:31

Det måste nog faktiskt vara Malin o Laufa det!! Ja ha väl sällan skådat nån som klarar av den hetsiga, knäppa, småknasiga damen så som hon gör!! Nå, förutom Corinne själv såklart o jag som nu börjar lära känna henne rätt bra ;)

Från första början ha Malin liksom hoppat upp å sagt "HEJ ponnyn, de här bli skojj!!" å då ha Laufa sagt "Okej då" de ha int varit nått mesande eller jålande, up å iväg bara =) idag såg ja ju provet på de som oftast skrämmer den som ska rida henne! Först när hon hoppade upp å hängde över henne på magen så pyste L iväg å rätt mot hundgården "Men hallåå ponnyn, stanna nu" nå, Malin kravlar upp å sätter sej tillrätta så så pyser Laufa iväg åt andra håller "Men heeej å hååååå hästen, nu räcker de" muttrade Malin å styrde runt, då fick Laufan för sej att springa in i stallet "Men hörrdö, du KAN int kuta in med mej på ryggen heller" å fick stopp igen. Så stod dom stilla en stund å Laufa såg precis ut som att hon ladda inför nått mega bocksprång eller dyl "Hörrddö, den här känns lite explosiv den" tyckte Malin o skrattade =P Hon e tuff tjejen!! Laufa va liiiiite pigg å galen i skogen, hoppade stockar från skritt å lite annat, Malin satt å tjoa o skratta ;) (BARBACKA!!!) Absolut en naturbegåvning den tjejen!! Ja har tur som har henne som stalltomte =) Laufa e ingen häst som 75 olika ska rida, men de behövs inte, de e jag eller Malin som rider, såvida inte Corinne å ja byter ibland ute på turen å så ha Ellie ridit henne några gånger! Ja e glad över att ha Malin i stallet =)

   

^Klockren Corinne, i tights o uggs ;) Hon ha gjort ett KANON jobb me Freyr också måst ja säga!! Helsicke va rolig han var idag!! å PIGG!!! Jestas vilken fart, ja ha aldrig galopperat sådär fort på honom tidigare!! Med Edall framför(går int å komma ikapp honom =P ) Å Gandur som jaga bakom så vart de minsann speed på Farbror Frej!! De e absolut en STOR förändring om man bara tänker ett år tillbaka när ja fick honom!! Han e pigg, framåt, energiskt, har massa motor å bråkar inte ens hälften så mkt som då =) Han e nog inte mera nån lugn mommohäst som ja kan ta me vem som helst på!! JO om ja tar honom i snöre med ryttaren på, då går de, men ja vågar inte släppa upp nån ovan på honom direkt =P SÅ tyvärr alla!! No more ponnyridning på Stall Tallkulla =)


 

Mina finesta

♥♥♥


puss o kram

 

Presentation


Välkommen in att följa mitt liv! Är väl mera åt hårdrock/goth stilen. Lider av panikångest som kommer och går. Så welcome and enter the dark side... ;)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards