Queen-Of-Darkness

Alla inlägg under augusti 2012

Av AG Ylander - 22 augusti 2012 21:50

Japp, så ni BARA inte hinner lessna på denna följetong =P Nåja, skämt åsido, måste köra en uppdate för mej själv också!!


Dag 1: Berätta om mig själv

Dag 2: Min första kärlek

Dag 3: Mina föräldrar

Dag 4: Vad jag åt idag

Dag 5: Min definition av kärlek

Dag 6: Min dag

Dag 7: Min bästa vän

Dag 8: Ett ögonblick

Dag 9: Min tro

Dag 10: Vad jag är tacksam över idag

Dag 11: Mina syskon

Dag 12: Vad jag har i min väska

Dag 13: Den här veckan

Dag 14: Vad jag hade på mej idag

Dag 15: Mina drömmar

Dag 16: Min första kyss

Dag 17: Mitt favoritminne

Dag 18: Min favorifödelsedag

Dag 19: Någonting jag ångrar

Dag 20: Den här månaden

Dag 21: Ett annant ögonblick

Dag 22: Någonting som gör mig upprörd

Dag 23: Någonting som får mej att må bättre

Dag 24: Någonting som får mig att gråta

Dag 25: En första gång

Dag 26: Mina rädslor

Dag 27: Mitt favoriställe

Dag 28: Någonting/Någon jag saknar

Dag 29: Mina mål

Dag 30: Ett sista ögonblick


sådärja! Då hänger man med lite igen då ;)

Nå de minskar ju hela tiden!! Ha ju visserligen tagit ett bra tag dock att skriva detta... ;)

Fick en kommentar på min blogg igår av en konstnärlig tvilling, gå in å kolla på deras odyl, så GRYMT snygga alltså:

http://geminaarts.blogg.se


Dagen idag:

For me Tom♥ på morgonen så ja sku få bilen. Väl hemma kasta ja mej på soffan en liten stund, vakna när Corinne kom o sparkade upp mej ;) Hällde i oss kaffe o sen for vi ut o rida! Idag blev det riddarklint runt + genom skogen hem. Halvvägs hemåt bytte vi hästar så Corinne fick tukta TöfsiPöfsi lite också o ja fick tukta Froidon! GUUUUD så skoj det var =P Corinne själv utmanade mej på töltrejs, men, gissa vem månne de var som vann då??? *Muohahahahaaaa* Men de e nog jättebra att byta lite sådär så kan hon gapa på mej lite å hjälpa mej med Laufa, vi ha börjat få tölten att funka relativs OK nu bitvis!! Hon e dock väääldigt passtaktig, o grisepassar nog helst, men sen lossar de emellanåt å hon tickar på klockrnt som en symaskin!

Sen blev de lunch med L, hade fått hem fisksoppa från Time Out igår så de blev en stoooor tallrik(fat??) fisksoppa + macka me ost =P *MUUUMS* Plus att hon passa på att prova lite skor o kläder så ja blev av med lite sånt också i samma veva!

Sen bar det av till staden, de va dags för Hondan att få nya sommarsulor, inte en dag för tidigt nej... Jösses hur de gamla såg ut, dom hade lika mkt mönster som Urho Kekkonen hade hår... Dvs NOLL... Men nu jäklar går den finfint!! Tyst o stadigt, de hoppar o ruskar int mera ;)

Sen for ja hem en sväng till(onödigt eg, ja vet...) å så efter ♥ från jobb. Sen vi kom hem ha vi inte gjort så himla mkt... Janå, sorterat lite rentvätt, medans darling dammsög på vinden så bytte ja lakan å så ha ja kört lite bykmaskin o torktumlare! Nu ha vi för en stund sen kommit upp ur bastun o ska snart börja göra oss redo att krypa till kojs, e ju bara såååå nice att krypa ner i en renbäddad säng när man e nybastad!! De e nog bara som så, att man kan duscha precis hur mkt som helst, men man blir banne mej inga lika ren som när man bastar o svettas ut skiten!! Som Arja Saionmaa sa: i sauna blir man ren ända in i själen! De e nog sant de, tanten visste vad hon pratade om ;)

Ja, så mockade ja de lilla som nu fanns att mocka o städa lite i stallet(igen) men Corinne hade nog städan så GRYMT fint igår hon, oj va snyggt o prydligt det var må ja lova =) Hon e så duktig tjejen, e nog lycklig som har de bästa stalltomtarna ja kunde önska mej, Corinne o Malin♥♥

Ja kör nog dag 22 fortsättningen imorgon, måste fundera ut lite vad ja ska skriva om =P


puss o kram

 

Av AG Ylander - 21 augusti 2012 18:07

Dagen snär jag köpte ut N ur Throttur o han blev min, baaaara MINMINMIN!!! Fiiinaste hästen som finns!Throttur frá Bakkakoti var alltså min allra första islandshäst! Jag har hållit på med hästar sen jag var 8år typ, men då hade jag haft uppehåll, ridit på gamle Maestro några ggr, så började N o jag prata om att hyra sommarhäst, så hon ringde sin gamla kompis, A.W o hörde med henne. Nej ingen häst att hyra men två saluhästar dock!! Nåja, vi var o tittade på honom o sen slog vi till!! Jag hade aldrig ridit islandshäst, janå, Sköna på sleipner då, men hon va tregångare så de räknades inte på "samma sätt" ;) Vi höll på å traggla rätt mkt, Proppe va ingen lätt häst direkt!! Tvärtom... Men de gick väl rätt OK, så hamnade jag med på mitt livs första kurs, red för Jökull, jag hamnade i samma grupp med Marica Westerholm o Tove Pahlman... SNACKA nervöst ;) Ja minns än idag när Jökull sa "Så kommer ni fram i kort tempo tölt" ja satt som ett frågetecken... WHAT???? "Jamen, prova bara, vi ska se hur de går" och efter den kursen så började det på allvar =) Ja gick kurser, tävlade, tränade, va me på medlemsritter osv. Det var sååå roligt!! Tills en dag när N helt kallt bara sa att hon inte ville vara finansminister på en häst som hon knappt alls red. Sp vart de en massa pusslande o trixande o fixande... Telefonsamtal hit o dit... Värsta va när N ringde till mej o sa

"Jaa, ja pratade med AW o hon vill inte att du ska köpa ut mej ur Throttur, hon anser inte att du är mogen att ha häst ännu" jag var 19år o i ett fast förhållande... Snacka om att hjärtat sjönk... Ja blev helt knäckt... Men ringde till AW själv o frågade att vad det handlade om... Det visade sej att hon FRÅGAT N om hon ansåg att ja va mogen till det... Nåja, jag fick en chans iaf att bevisa det!! Pengar lånades, papper skrevs på o så flyttade han till ett annat stall o va baaaara MIIIIN!!! Älskade häst var vi gjorde saker!! Både roliga o mindre roliga!! Vi tävlade massor, gick massor på kurs. Throttur var verkligen den där klippan i alla lägen! Jag saknar honom otroligt massor ännu faktiskt!! Ja sålde honom tillbaka åt AW för flera år sedan, när meningen var att jag skulle fortsätta tävla men han räckte inte till mera. Vi had gjort vårat, Throttur o jag!! VI blev ett radarpar, växte ihop han o jag ♥♥

             

Throttur frá Bakkakoti

E. Vidar frá Vidvik

u. Hatid Bakkakoti

f. 1988


Sista två bilderna är från vår sista tävling på Åland, när vi kvalade till Fm (finska mästerskapen) tävlade i V1 fyrgång o T2 tölt(tölt på lösa tyglar) här hemma o V1 o T1 på FM. Jag kommer nog aldrig att glömma känlsan, Linda va näste man in på banan efter mej o ja hade LOVAT att OM ja kvalar, så ska ja va me i FM, de va mitt mål me Thrott ;) Nå, ja red ut från banan o hoppade av, tände en cigg o inväntade poängen, dom lästes upp å jag konstaterade bara att de inte alls var någe fy skam poäng! Nåhh, Linda sa direkt

"Nu får du lipa AG"

"Ehh, jaha, varför det då??" Undrade jag

"Jamen, du ha kvalat till FM nu trögo!!!"

BÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!! Tårarna rann o ja bara kramade om Throttur, som nu säkert undrade vad som va på g ;) min fina fina gammelman!! Han såg till att min dröm blev sann, att jag fick tävla ETT FM iaf. Fm i sig va asaskoj!! Poängen blev ju inte höga, men inte så konstigt, där kom jag med min gamla 19åring å tävlade mot finska eliten, men hästen hade ALDRIG gått så bra för mej som han gjorde i Ypäjä, NÅNSIN. Han va lyhörd, mjuk o fin o på alerten!! GUUUD så skoj det var!!

Jag ångrar mej nog att jag sålde honom... Han va finast i världen min Thorttur!

Men nu har ja ju lilla Lövet iaf ;)

Och Throttur firara pensionsdagarna i Hammarland o lär nu AW:s barn att rida =)


puss o kram

   

Av AG Ylander - 20 augusti 2012 21:57

Augusti var det ja... Har väl varit en helt bra månad! Tom♥ hade semester ->13:de så ja fick ju ha honom hemma vilket var uuunderbart!! Denna sommar har innehållit så mkt kärlek o ömhet att ja nästan spricker av lycka bara av att tänka på hur härligt o mysigt vi har haft det =) Tur är väl att vi alla är olika, tur att jag hittat en karl åt mej som behöver lika mkt närhet som jag gör! Jag fick en gullig kommentar på FB en gång: Såg dej o Tom utanför Mattssons igår, va rara ni såg ut, gick där hand i hand =) Saken är nog den att vi går ALLTID hand i hand ;) Vi är väl så löjliga å puttinuttiga helt enkelt då =P Men hey, that´s us!!

Känner även att NU är ridningen igång på allvar =) Har hittat två medryttare som har hästarna 2dagar/v och som det (hittills) funkar ASbra med!! Lycka =) Vi har varit ut på en massa roliga ridturer i tid o otid! Samt badat med hästarna =) Jag har fått prova rida Aleiga, Idunn o Soumi, vilket har varit jättekul!! Alltid nyttigt att rida lite annat än sina egna bara... ;) Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om augusti hittills... Det hinner ju hända mycket ännu innan augusti är slut dock ;)


Idag var ja till Eckerö o prosteijobbade lite på förmiddagen, sen körde ja mamma till båten, for via Emmaus en sväng o hittade det ja letat länge efter: En VÄST med dragkedjsfickor!! Jag har ju haft den där provisoriska som ja fixade till av en gammal träningsjacka, men den är ju för stor o otymplig! SÅ nu hittade ja en riktig + att ja hittade en riktigt fin tunika!!

   

Rätt förbannat skitdålig kvalite på bilderna dock =( Aja, den e iaf svart med lila rutmönster! Här har jag till svarta ormskinnsmönstrade leggings! Vart riktigt snyggt ;)


Blev en spurtig ridtur i kväll också! Micaela Lund va ut o red Freyr å så va ju Mikkiz o Ellie med såklart =) red lite vilse i skogen i sökandet efter en väg runt igenom skogen från Stålsby tillbaka till motionsslingan... Lyckades inte... Så de blev offroad utav dess like! TUR att man har tappra små hästar som verkligen tar sej fram överallt =) Men roligt hade vi o hästarna va duktiga!! Va nyss ut en sväng, kan ju bara lova att Laufa INTE är svart o vit utan snarare helsvart... Svettig + tumbat så... Fast nu har vi namnet på de nya paret: Turbo Töfsan och Tornado Ture!! Laufa o Edall!! *HAHAHAHA* Börjar få tölten att funka på henne igen nu, GGUUUD va kul det känns när de funkar, när hon släpper o jobbar rätt, hon e duktig tjejen, men e lite svag ännu att kunna jobba korrekt längre bitar, men hon kämpar på mitt tappra lilla isländska fullblod ;)


puss o kram

 

Av AG Ylander - 19 augusti 2012 13:57

Fast det heter ju, att man inte ska ångra det man gjort, utan det man INTE gjort. Man lär så länge man lever o man lär sej av sina misstag! Alla misstag jag gjort, har hjälpt till att jag alltid vuxit lite mera, mognat o lärt mej att inte göra om det.


Men om det handlar om något jag verkligen ÅNGRAR så är det ju valet av pojkvän jag gjorde när ja va 16år... Det kudne ha slutat mera illa än det gjorde... Ni som känner mej vet vad jag råkade ut för, det är inget man skriker ut såhär bara. Ja tror ja skrivit om de tidigare, isf får ni gå bakåt i bloggen å läsa. Men som sagt: gjort är gjort o kan inte göras ogjort!!


Nu ska ja titta på tv gudstjänst från Eckerö Kyrka, 1997, där jag tydligen är med ;)


puss o kram

 

Av AG Ylander - 18 augusti 2012 21:45

Nej gud, det var svårt!! Alla födelsedagar är ju bra på sitt sätt. Men ja måste nog säga att min 18års dag va nog nr.1, jag menar, KAN man få en bättre 18års present än att klara körkortet!??! Ja tror inte det =) Ja hade teoriprovet o uppkörningen på morgonen o förmiddagen!! Det var nog de bästa ja fått nånsin!! Annars så såhär kommer ja inte riktigt på att ja nån gång sku haft någe dålig födelsedag inte!!

Nå, nog om detta.


3:dje dagen i rad nu som ja varit ut på riiiktigt BRA ridtur!! I torsdags va L o ja med Freyr o Laufa ut ti Sund o hjälpte till i sökningen av Hausti, utan resultat dock, men dom hittade ju honom sen senare o fick fast o hem honom! Tack o pris!


Igår va ja ut med Mikkiz o Ellie på en kvällstur, tog in på nån väg från motionsslingan o hitta oss i stålsby... Hade rätt mkt fart på, hästarna va riktigt på G o vi ahde superskoj!!


Idag va vi med ♥ till stan en sväng, va till Loppiset nere i magazin o fyndade faktiskt lite!! Plus att ja fyndade lite igår också, Emmaus hade 50% rea både i stan o i Godby, så de blev inte ens dyrt =) Idag investerade jag i mitt livs första paljettklänning! Den va så löjligt billig, att ja kunde inte motstå den =)

             

SÅ ja e riktigt nöjd =)

Sen ut till Eckerö på middag ti mor o far med även Tarja o svärisarna!! Riktigt mysigt =)

På kvällen så bar de av på tur igen med Maria som red Freyr samt Mikkiz o Ellie! GUD så kul det var! Hästarna va såååå pigga å på G, t.om Freyr o Gandur hittade överväxeln mitt i allt =P Han kan om han vill, den lille filbunken!! Laufa gick riktigt fint o ja får till tölten mer o mer igen!! SKÖNT!! De känns så roligt att de funkar sådär bra =) Lilla Lövet mitt ;) ♥♥♥

Nu ska vi fira lördag med soffmys, min underbara älskade långhåriga hårdrockare o jag ♥♥♥


puss o kram

 

Av AG Ylander - 16 augusti 2012 01:30

Oj herregud, mitt favoritminne... Jaaaa, de måste ju vara 31/7-2004 när vi gifte oss!!

Det var inget överpråligt i lyx osv. Vi vigde oss i Eckerö Kyrka denna varma, sköna sommardag! Mottagningen hölls på prästgården hos mina föräldrar! Det bjöds på hemlagad smörgåstårta, bröllopstårta, champange, rödvin, kaffe och saft! Ceremonin i kyrkan gick jättebra! Jag var inte nervös det minsta lilla, det stog Tom för, han va nervös för oss båda ;) Ika o Seffe hjälpte till i kyrkan med att placera folk på rätt sida! Bäst av allt minns jag kyssen, när prästen säger "Nu får ni försegla äktenskapet med en kyss" Sucken som härdes i kyrkan kunde man ha tagit på, så tung var den =) Det kändes som en rysning genom hela kroppen när jag hörde det där "Aaaawwwwww" Det var stort! Då kändes det på riktigt att detta är det rätta ♥ När det var klart fick vi ju vårt livs överraskning, för när vi kom ut ur kyrkan, så vem stog där då om inte Throttur o Manadis?? Linda o Marica hade fixat Anja att köra ut dem utan att vi visste något =P Dom va blankryktade, sadlade o tränsade. Throttur hade ett vitt lakan över sej o Manadis ett blått =) MEN ja kan lova er, att de va inte lätt att klättra upp på hästryggen men långklänning, lång slöja o  högklackat =P Men de gick!! Linda förklarade bara att "Jaaa men Throttur blev sur när mamma ska gifta sej o han inte va bjuden, så han beslöt sej för att ta sin flickvän o komma ändå" *Hahahaha*

Det som va lite tråkigt var väl att alla hade traskat in redan på prästgården när vi kom så vackert töltande (grisepassande...) i full bröllopsmundering! Men några såg oss komma iaf =)

Stämmningen var på topp! Hela kvällen var mkt lyckad, alla hade riktigt roligt och vi hade jättetrevligt! Efteråt hade vi samling på Park men alla som nu ville haka på å komma med ut =) Vi hade bokat rum där så vi bytte om, myste en stund o sen mötte vi upp med gänget nere i baren! Efter park blev det Blue Bar som det hette på den tiden! Arken va meningen att vi sku till, men kom aldrig så långt... En i vårt gäng slapp int in för han va int 20, men lik förbaskat 5min före insläppet på arken slutade, så for han HEM =( DÅ va vi lite besvikna eftersom de fanns folk som väntade på oss där... Menmen...

Tom o jag drog iväg mot Dixie o käka o sen till Alvas en stund! Nåja, alla ställen vi gick till så slapp vi in gratis på iaf ;) Behövde bara visa ringarna så va de grönt =P

Mot morgontimmarna drog vi oss mot vårt hotellrum, där visade det sej när vi undersökte att nån i Dixiekön hade kletat tuggummi i Toms hår... Shysst =(

Vi sov rätt länge, had en riktigt mysig morgon, badade badkar o myste för oss själva. Minus för några telefonsamtal o att en tjejkompis hade blivit misshandlad av sin karl på natten dock, så man fick vara lite psykolog, men det ställer ja alltid upp på! Självklart!

Summa sumarum var ju då att detta var absolut den bästa dagen i hela mitt liv!! Jag fick mannen jag älskar över allt annat. Nu 8år senare så ser vi tillbaka på vår bröllopsdag som en mycket lyckad tillställning =)

             

Det var mitt favoritminne! Dessutom, har vi nog tagit orden "i nöd o lust" på stort allvar! Äktenskapet har inte varit någon dans på rosor inte. Långt ifrån! Hade en period för ca 5år sen när vi krisade BIG TIME, då var det inte långt ifrån att det blev separation. Men vi kämpade oss igenom det och fortsatt framåt! Vi har vuxit oss samman på ett sätt som jag inte trodde var möjligt, vi är varandras bästa vänner och verkligen finns för varann i nöd o lust, i vått o torrt, i med och motgång!

Corinne sa ju idag igen nått som verkligen värmer i hjärtat: Ni är ett sånt par som bara SKA vara, ni passar så grymt bra ihop, att jag kan inte ens tänka mej er med någon annan partner, ni är det där paret som är och vara skall helt enkelt! Fatta då att jag är avis på er som har ett så bra förhållande o äktenskap, jag vill me ha de!!

Dom orden värmde gott! Det känns så fint att höra något sånt, för vårt förhållande är långt ifrån "perfekt" bitvis, men emellanåt är det helt underbart!! Fast å andra sidan, vilket förhållande är perfekt hela tiden då?? Om det ALDRIG händer nått, om man ALDRIG strider eller dyl, DÅ måst de ju va nått fel anser jag!

En annan frågade mej hur de kom sej att vi gifte oss så snabbt! VI blev ett apr 2/11-2003, förlovade oss 6/2-2004 å gifte oss 31/7-2004, dvs 8mån efter vi blev ihop. Jag funderade en bra stund på hennes fråga men svarade: När du hittat den rätta, så VET du det. Det är bara en känsla som du får! Det går inte att beskriva eller förklara hur det känns. Du bara VET när HAN står framför dej! Man ska lita på sin magkänsla helt enkelt!

 

puss o kram

 

Av AG Ylander - 15 augusti 2012 02:19

JA det är väl något som ingen glömmer va?? Såvida det nu inte var helt jätteuselt förståss. Men jag minns den mkt väl, det var under Bing Bang 1996 10/6 utanför islandia där Big Bang höll rum. Det var med min första riktiga pojkvän Harry ;) Vi satt utanför området först, men sen gick vi en promenad upp till pissberget (OJ så romantiskt det låter då =P *HAHAHAHA*) Där satt vi o pratade om dittan o dattan o PLÖTSLIGT kysste han mej =) Ja svävade på moln o var sååå lycklig, kär o glad att ja inte visste vart jag skulle ta vägen heller!! Det var så härligt, så mysigt, så... så... så... Ja, finner inga ord ;)


Med årens lopp har jag kommit å kyssa mååånga grodor innan jag hittade min prins, jag har väl aldirg mött på en bättre kyssare än ♥ är ;) som alla vet finns det ju olika typers kyssare! Vissa är som att suga på en träplanka, med en tunga som är stenhård o icke följsam, andra är som en sugfisk, en del dregglar över hela ansiktet åt en och vissa vet helt enkelt inte hur man använder tungan ens för att kyssas!! men ♥ är PERFEKT!! Killar har ju ofta väldigt små å tunna läppar, inte alla, det säger ja inte, men måga! ♥ därmot kallades ju för Bimbo i skolan, just pga sina fylliga läppar *mmmyyys* Att kyssas med ♥ är som att flyta in i en annan värld ;) Han kysser så mjukt, varsamt, ömt, passionerat och med kyssar som är fulla av kärlek =) Jag har nog haft turen som har hittat en sån mästare på att kyssas ;)

MEN dock vet ja ju att såhär tycker ju alla om sina partners ;)


   

       


INGEN är mästare från början, men man måste bara lära sej av varann =)


puss o kram

 

Av AG Ylander - 15 augusti 2012 01:45

Om vad min förbenade lista ska innehålla ;)


Dag 1: Berätta om dej själv

Dag 2: Min första kärlek

Dag 3: Mina föräldrar

Dag 4: Vad jag åt idag

Dag 5: Min definition av kärlek

Dag 6: Min dag

Dag 7: Min bästa vän

Dag 8: Ett ögonblick

Dag 9: Min tro

Dag 10: Vad jag är tacksam över idag

Dag 11: Mina syskon

Dag 12: Vad jag har i min väska

Dag 13: Den här veckan

Dag 14: Vad jag hade på mej idag

Dag 15: Mina drömmar

Dag 16: Min första kyss

Dag 17: Mitt favoritminne

Dag 18: Min favoritfödelsedag

Dag 19: Någonting jag ångrar

Dag 20: Den här månaden

Dag 21: Ett annat ögonblick

Dag 22: Någonting som gör mej upprörd

Dag 23: Någonting som får mej att må bättre

Dag 24: Någonting som får mej att gråta

Dag 25: En första gång

Dag 26: Mina rädslor

Dag 27: Min favoritställe

Dag 28: Någonting/Någon jag saknar

Dag 29: Mina mål

Dag 30: Ett sista ögonblick


Sådärja, nu har man lite ordning igen på vad som jag har kvar att skriva om och vad som redan är gjort ;) Förövrigt så undrar jag vad i hela fridens liljor e ja uppe för kl.02.55 Sovit typ 1,5h eller nått.. Aja, göra detta klart å röka en sista cigg så ska ja inta sovrummet sedan!! De e ju bara det som är problmet när Älskling snarkar så förbaskat =( Jag vaknar ju när han sätter igång å drar timmer som ett helt sågverk, å så får man int han o sluta heller =( *SUUUCKKKK BIG TIME*

Jag har ju en till lista jag började på, men vet inte hur långt(kort) ja kom på den!! Ja MÅSTE VERKLIGEN SKÄRPA MEJ när det gäller långtidsprojekt!! När det gäller sånt har jag nog banne mej sämsta tänkbara tålamod... Vill ju att saker ska va klara NUHH, tvärt, direkt, på en gång bara ;)

MMmmmm sega choklad/vaniljrån kl.03.05 på natten =P


puss o kram

 

Presentation


Välkommen in att följa mitt liv! Är väl mera åt hårdrock/goth stilen. Lider av panikångest som kommer och går. Så welcome and enter the dark side... ;)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards