Queen-Of-Darkness

Alla inlägg under mars 2013

Av AG Ylander - 17 mars 2013 23:12

Ska man vara riiiiiktigt noga så ha ju veckan börjat också eftersom klockan är 0:12 så tekniskt sett är det måndag =P

Lördag:

Uppstigning vid 10, lat morgon med kaffe, frukost, Petra o Jennifer som kom in på en cigg å lite prat när dom ridit klart, sen bar det av först mot stan o hämta recept o medicin, sen ut till Eckerö. For med mamma till S-market o handlade lite, skulle ha varit till Hugos men det hanns inte, så det blev ett tusans rattande av o an =P

Sen tog vi kaffe på prästgården samt att Darling hjälpte mamma med att byta bläck i skrivaren o uppdatera hennes dator + defragmentering odyl. Hon kan ju inget av såna så den va lite lätt fullsmetad med diverse saker =P Men så fick han igång internetet åt henne igen iaf så hon va nöjd o glad =)

Resten av lördagen tillbringades på soffan med film o mys =) Tom lagade mat också, hemlagade hamburgare, eller ja, brödet köpte vi men biffarna lagade han själv o fy tusans tusan va gott det var!! Matkoma deluxe =P Låg å flåsade på varsin ända soffan i en par timmar =P


Söndag:

Ja, va ha vi gjort idag egentligen... Nå Micaela Lund kom hit på frulle o kaffe, sen ramlade Petra in genom dörren å så for vi på ridtur i det fina vädret!

Skulle ha varit med Ellie o Mikkiz också, men vi gick lite om varann =P Aja, sånt som händer!! Bättre lycka nästa gång ;)

Vi satsade idag o red riddarklint runt! Va lite läskigt bitvis på vägen över berget o nerför när de va så mkt snö, en gång snubblade vi på näsa men annars gick de superbra, så nog fick dom jobba allt idag nog =P Laufa skrittade på målmedvete som alltid å såg riktigt bestämd ut där vi pulsade fram i snön =P Sen tog vi en låååång, lugn galopp på hemvägen =) Löövet va lite lätt pigg o "galen" idag (bergreppet galen har vääldigt många olika innebördor i våran värld, så tolka det INTE som att hon skulle varit helvild eller okontrollerbar, för de e hon aldrig, hon va bara lite smågääli på andra sätt o vis. Galen a´la Laifa =P ) Vi hade några diskussioner om hastigheten emellanåt men ja vann dem nog =P På hemvägen blev det lite intressant när vi skulle galoppra förbi en infart där vi ibland viker av hemåt och fortsätta upp för en backe, nå vi kommer så fint i helt lugn galopp, före backen e de rakt så vi gasade på lite, ja tog för säkerthets skull mantag men styrde nog höger o la skänkeln emot, trodde vi skulle fara rakt men så MITT i allt vek hon vänster o mot dagis =P Janå, Ljúfa o Freyr hakade ju på dom såklart =P Freyr hoppa o studsa lite över plogvallen o andra saker som va i vägen =D Knashästar!! Men i övrigt va det en riktigt nice ridtur med pigga hästar, glada ryttare o underbart väder =)

Sen ha vi inte gjort så mycket vettigt, ätit middag, fyllt vatten åt hästarna o så ha vi gosat i soffa ♥



  ÄNTLIGEN!!!
Här är filmen på Reynir Adalsteinsson och Laufa från kursen =) Inte världens bästa kvalite, det där tickande ljudet är autozoomen eller nått sånt som ja inte riktigt vet hur man stänger av...

Men hästen är fin iaf =)

Här ska man även ta i åtanke, att detta var 4:de lektionen vi red, hon va relativt trött och med 240g boots på!

Men hon kämpar på och är duktig =) Min fina fina tjej =)


Until Next Time!

Fridens

 

Av AG Ylander - 14 mars 2013 21:48

Känslan LYCKA har nog helt säkert olika definitioner, alla har vi ju våra egna saker som gör oss lyckliga ;)

Ett gulligt SMS

Träffa en vän man inte sett på länge

Ett lyckat arbetspass

pengar på kontot

osv

En sak som ger mej mycket lycka är djuren! Bara att vara med dem gör mej lugn i sinnet och tillfreds med mej själv. Ta Zoya som exempel, vår bångstyriga, ouppfostrade, ickerumsrena, galna borzoi som va ca 1år när vi tog henne. Nu är hon välrdens lugnaste. Från att ha varit en illbatting som gjorde ALLA fanstyg man bara kan komma på o några till, till att vara en mogen, lugn, trygg vuxen hund som det värsta hon kan göra är pussa ihjäl folk! Ja hon hoppar, ja hon är stor, men det är sånt man får ta!! Hon är en dam med bestämda åsikter om rätt och fel, tex om hon måste ligga på en tjock, varm filt på golvet så är det FEL att katten får ligga I soffan med mej, då protesterar hon hejvilt med läten och miner =P och de där ljuden hon har, det går knappt att beskriva dem, hon liksom gnölar, ylar, morrar, knorrar.... You name it!! Många av dem som träffar henne nu tror att vi snackar skit när vi berättar om hur hon va i början =P Men med tid, tålamod, kärlek och engageman löser det mesta sej ;) Nu skulle jag inte byta ut henne mot nått!! Aldrig!! Hon e vår finaste näsa ♥

 

 

Finaste Everhills Run Me Down ♥


Hästen ger mej mycket lycka också! Bara att vara med henne och pyssla gör mej lugn. En lyckad ridtur när hästen varit pigg, energisk, mjuk och lyhörd och jobbat på fint så som jag bett henne, det kan man leva på i dagar!! Eller iaf tills nästa ridtur =P  Det var många tvivlare som tyckte jag var helt galen som skulle ta Laufa på foder, fick höra en del som

"Ja JAG skulle då AAAALDRIG sätta mej på den hästen"

Jaha, tänkte jag, vi ska väl se... Från stund 1 klickade vi =) Enligt mitt tycke iaf! Laufa ha lärt mej så mycket! Hon ha stärkt mitt ridsjälvförtroende massor och visat mej att man faktiskt inte behöver vara rädd för lastbilar, mopeder, traktorer etc. Dom gör faktiskt ingenting!! Hon må va speciell, det har sina orsaker, hon godkänner långt ifrån vem som helst på sin rygg, även det har vi fått bevisat för oss!! Men VI funkar, för MEJ är hon perfekt!! Det är huvudsaken!!

 

Min man gör mej mycket lycklig också!!

När vårt äktenskap är bra, då är det RIKTIGT bra =) Vi visar klart och tydligt att vi älskar bara varann, vi bryr oss om varann, uppmärksammar varann och finns bara för varann.

Jag älskar denna man på ett sätt jag aldrig trodde var möjligt att man kunde älska en annan människa! Han är det bästa som hänt mej, han är mitt allt! Min bästa vän, älskade och tvillingsjäl.

Det var nog någon mening med att vi inte skulle gå i sär då för ett antal år sedan. Vi hör ihop ♥

 

 

 


Until Next Time

Fridens

 

Av AG Ylander - 13 mars 2013 22:34

Kan man nog lugnt säga att denna dag har varit =P Sov asdåligt inatt så slumrade en par omgångar på soffan på dagen, vilket resulterade i att ja inte fick NÅTT vettigt gjort. En stor bula har ja bakom höger öra, precis där skaklan på glasögat ska gå så att ha brillor på sej nu är extremt smärtsamt.

Arbetspasset gick inte alls sådär överdrivet bra, mådde konstigt i kroppen så ja frös så ja hackade tänder ena sekunden för att i nästa svettas som en gris... Dilemmat, dubbla tröjor på eller av??

Damerna hade nog en dålgit eftermiddag de också, räcker ju med att EN flippar lite eller e på dåligt humör eller brunstar för att alla de andra sen ska haka på å också bete sej illa, grupptryck =P tex så när kraftfodervagnen kom så sparkade 3 av 4 av sej mjölkorganen... MORRRRR... Även på andra sidan va de tre som sparkade av sej som nu ALDRIG brukar göra nått... SUCK... Slog huvudet i mjölkrören, stötte mina stackars svullna frusna fingrar i väggar, snubblade, halkade, vatten i stöveln etc... Aja, ja överlvde med en massa muttrande o en hel del tårar, men tog mej igenom passet och det gick rätt snabbt ändå!! Alla blev mjölkade o matade osv så det var huvudsaken =P

Tänkte nästan tillbringa resten av kvällen på soffan med Petra lyckades övertala mej att komma me o rida o det var nog GULD värt!! Efteråt kändes livet mycket lättare, trots att det började med en meningsskiljaktighet mellan Lövet o mej huruvida vi sku gå från gården eller inte o i så fall vilken VÄG vi skulle gå, framlänges, baklänges eller med sidan före =P  Nåja, vi kom oss från gården, rätt väg och begav oss iväg för att möta upp Ellie o Eddie vid matmuset. Ridturen var riktigt uppfriskande och hästen va KANONFIN igen =) *Lycklig* På slutet riktigt kände jag hur hon höjde ryggen rätt och jobbade med hela kroppen som att ta ut det sista ur sej, fina fina Löövet ♥ Ljufa va på liiiiite pigglinhumör, men nog tusan fick Petra till en riktigt bra tölt på slutet =) Så vi slutade båda sen när det gick som bäst =)


 

Även gårdagens ridtur gick riktigt fint =) Då laga vi oss ut med 4 av 5 hästar, Aleigus fick vänta hemma, eller ja, när vi kom hem stog hon utanför hagen o såg förvirrad ut och alla trådar o isolatorer va rivna i hörnet av hagen =( Undrar nog om det varit nått rådjur som varit där o härjat för Aleiga ha då rakt inte NÅNSIN visat sej rymningsbenägen o i synnerhet inte att hon nu sku riva sönder hagen... Nå, hur det nu än må vara fallet så kom hon Micaela i möte o ville ha hjälp att hitta hem igen =P Så det var bara att börja laga hage i mörkret o spika i nya isolatorer, sen la ja på ström som ja inte haft på på hur länge som helst, Litla va den första att prova på tråden... Sen gick ingen av dem nära =P Bra att veta att strömmen funkar!!

Men även igår var Löövet jättefin =) Lyhörd o mjuk. Formen börjar vi få till mer o mer nu, för ja VET ju, att hästen, hon KAN, det är JAG som ska få henne att göra det bara ;) Men vi tar oss dit, sakta men säkert =)


Så nu hoppas ja på att få sova bättre i natt så man e på bättre humör imorgon än vad ja varit på idag bitvis =P Men hästar är nog absolut bästa medicinen!! Dom ger en kraften att orka lite till =)

Tänk vad tråkigt livet vore utan dem =)


Until Next Time

Fridens

 

Av AG Ylander - 11 mars 2013 18:49

Detta har  helt klart utan tvekan varit en av de BÄSTA helgerna på vääldigt länge =)

Söndagens lektioner gick jättebra de med! Började med att koncentrera oss mera på formen i trav o tölt eftersom vi nu hittat energin o go´et i oss båda =)

På eftermiddagen red Reynir Laufa igen o provade på passen hennes o nog fanns det ju där hur mycket som helst =) Sen provade jag också å det kändes så häftigt att faktiskt FÅ passen när man själv ville o hur lätt det var =) Fina FINA lille älskade hästen va duktig hon var =)

Hon e så tapper och har en sån kämparglöd att jag inte finner ors! Återigen så var hon trött efter en intensiv träning men hon kämpade på, så fort jag bad henne om något så kämpade hon! och tusans va fin hon blev med boots på =P Lite väl tunga i min smak, 240g, ha ridit henne med 200g som mest, men jösses vilken gång hon fick =) Viftade på riktigt fint med benen ;) Dock blev ju traven heeeeemskt obekväm =P *HAHAHA*

Håller på å kämpar med att lägga upp en film från söndagen men näää, de funkar inte =(


Blev även lång dag på jobb idag, men inte gör det mej något =P Måsta fara å ta emot veterinären dit o sen passa ja på att städa foderbprdet lite extra noga, skrapa lite extra noga, kratta o sopa gallren osv. Ha haft en HEMSK smärta i vänster hand o lederna svullna som vanligt =( Inget vidare, men ja kämpar på... Ha haft tillräckligt med krämpor ett tag nu tycker ja så ja tänker inte börja gnälla över det...


Until Next Time

Fridens

 

Av AG Ylander - 9 mars 2013 17:31

Går fortfarande omkring med ett fån leedne på truten vilket ja gjort ända från första lektionen idag =P

Det gick så GRYMT bra idag!! Ja e såååå lycklig!! Men skrattar gott ännu av Reynirs ord:

-Ja minns dej från kursen i höstas, då såg käringen på hästen helt hopplös ut ;)

*HAHAHAHA* men de va ju sant, jag abd om ursäkt för min existens o hästens också. Nu sa han att vi båda såg mycket gladare o piggare ut, vi hade en helt annan utstrålning än sist. Nå, ja fräste på några varv i ridhuset så frågade han om han fick rida henne, självklart, så fräste han på runt några varv, när han hoppade av så sa han:

-Ja, nu va hon ju riktigt ROLIG att rida!! Mycket mera framåt och energisk!!

Han sa att han mindes mej så bra från i höstas för vi hade ingen energi, varken hästen eller jag, men att i slutet av kursen hade vi fått upp den några pinnhål, nu hade vi däremot jobbat upp oss mycket mera =)

Det värmde så OTROLIGT att höra såna ord från en proffsryttare/tränare som Reynir är!! Jag var så LYCKLIG att ja bara gick omkring o log ;)

Andra lektionen gick också riiiktigt bra!!! Nu höjde vi ribban ytterligare ett hack o koncentrerade oss på formen i tölten och att jobba henne så hon jobbar med HELA kroppen o inte fuskar! När hon väl funkade så OJ vilken dröm hon var att rida =) Vi bara flöt fram.

Mina fina fina tappra lille häst!! Hon va trött som tusan o svetten bara rann, men hon kämpade, hon kämpade o jobbade för allt va hon var värd!! Jag riktigt kände samarbetet o teamworket mellan oss idag!! Det var en sån underbar känsla!! Hon ville verkligen göra sitt yttersta för sin människa!!

♥ Laufa ♥

 

Ser fram emot imorgon massor! Då ska Reynir rida henne i pass =) Bad honom om det idag att jag ville att han sku prova hennes pass eftersom det råder lite delade meningar om huruvida hon HAR nån bra pass eller inte! Så det ska bli jätteroligt =)

Petra har nog varit riktigt nöjd med kursen också!! Fick ju ganska mycket bekräftat som hon redan "befarat" så det va ju trevligt att få det "svart på vitt" o få sina funderingar bekräftade!! Men hon har fått massor med tips o trix o utmaningar! Tex imorgon ska hon tölta 3 varv i ridhuset =P och när Petra e glad o nöjd blir jag också glad o nöjd! Är ju trots allt jag som släpat med henne på kurs så det känns bra att hon verkligen får ut massor av det =)

Och jag med såklart!! Nu vet jag mera vad jag ska träna på =)

Så nu blir det pizza o tagga kurs imorgon!!

Until Next Time

Fridens

 

Av AG Ylander - 8 mars 2013 19:56

Japp japp, packningen åt hästen färdig o instuvad i bilen, bara Petras kvar men de fixar hon imorgon bitti =) Taggad till max är ja iaf inför kursen!! Ska bli så jäääääääklans skoj!!! Får man höra OM man gjort några framsteg alls eller om vi fortfarande ber om ursäkt för våran existens =P jag kommer aldrig att glömma orden ja hörde första gången ja red för Reynir,

Vi höll på å värma upp Löövet o ja, lalla på lite runt ikring i ridhuset, tölta, trava osv, Han stod o iaktog oss o sa:

-Du tycker detta är ganska mysigt va??

-Ursäkta va?? frågade jag

-Jaaa, du tycker detta är ganska mysigt va?? Du älskar verkligen din häst o det är ju bra, men du måste ju börja RIDA!!

Ni måste ju få upp erat självförtroende!! NI KAN nog, men du måste VÅGA!!!

Sen va de full fart, efter sista lektionen kom han o tog mej i hand o tackade för helgen o tyckte att vi gjort så stora framsteg att det var roligt att se =) DET värmde =) OJOJOJ vad STOLT jag kände mej över min lilla häst o mej själv =)


Bastubesöket kommit o farit, nu ska ja snart in mot stan o hämta Darling som sku på nån middag med jobbet...

Det gick ju som vanligt med den saken... =(


Aja, tagga vidare nu då för imorgon!!

Until Next Time

Fridens

 

Av AG Ylander - 7 mars 2013 06:29

SÅ känns min kropp idag... Som ja varit i en brottningsmatch med en buffel... GISSA vem som förlorade?? Inte var det buffeln iaf...

Nåja, det är det negativa med mitt jobb o dessutom så kan de gå så när man har att göra med lite nervösa oroliga kvigor som e vana med en sorts hantering o så kommer jag och går, står, pratar o beter mej HELT annorlunda än bonden själv!

Men fort gick det, hårt var det o ont tog det när de ett tu tre small o ja landade in i tegelväggen =P De finns lite krecka i de där djuren =P

Har ont som f***n men det är som sagt sånt man ibland (tyvärr) får räkna med när man har o göra med ungdjur!

Igår va de rätt OK i kroppen, men som ja sa då, får se hur det känns IDAG o ja kan lova att NU har ja ont... Höger arm, mellan skuldrorna, höger KNÄ o foten, vänster lår o skinka... Vette tusan hur ja riktigt landade men ont lite här o där... o så e vänster hand svullen IGEN =( i synnrhet ring- och pekfingret som alltid... =( Börjar bli lite småjobbigt detta men händerna =( Ja ha ju FÖRSÖKT strecha fingrarna men varje morgon är åtminstonde vänstern bortdomnad, en morgon båda händer =(

 

Inte världens vackraste bild o fruktansvärt fult avskavt nagellack =P Men man ser lite av skillnaden iaf mellan vänster o höger hand =(


Va ut me Petra på en underbar ridtur igår på förmiddagen =) Pigga hästar o glada ryttare! Ventilerade MASSOR o de va skönt o få prata av sej om allt o inget! Välbehövligt, verkligen =)

Jag gjorde även den snyggaste avsittningen i skogen =P  satt på helt långa tyglar o skrittade fram längs en stig i skogen o pratade, tittade bakåt på Petra så mitt i allt snubblade Laufa till, ställde sej på näsa o jag rullar liksom av =P rätt ner i en snövall på sida =D själva "fallet" va väl typ 30cm eftersom stigen va lägre ner än vallarna så de tog ju inte ont eller något, blev bara överraskad =P Vi skrattade länge o väl åt det hela =D de sku ha varit filmat ;)

Även på kvällen lagade ja mej faktiskt ut på en tur med Jennifer o Jenny trots att ja kände lite i kroppen efter olyckan, men ja tänkte att de kan ju inte bli VÄRRE iaf, nåja, låter bli osagt hur resultatet blev, men hade ju glömt bort hur fin Aleiga var att rida =) Hon va så pigg o glad o positiv =) LIte spöken fanns det vid matmuseet när det blåste, flaggor som slog o platspåsar som fladdrade, men annars va hon sitt vanliga, coola jag =) Förutom att Gandur o Edall va LIIIVSFARLIGA när dom hoppa fram ur mörkret =P

Det var fiiina hästar på Tallkulla igår, as always ;) (ja, enligt oss iaf =P )


Men min dag idag kommer nog att bestå av att ta det väääldigt lugt o linimenta kroppen, imorgon MÅSTE ja va på G när gårdsfolket ska bort och det SKA ja va också!! Så e de bara! å i helgen måst ja va på G också för kursen ;) Men rida brukar man ju nog oftast kunna ändå hur ont man än har, bara man kommer upp på hästen så brukar det lösa sej sen ;)

Nu ska vi ägna oss åt lite borzoimys

 

Mammas lille famnhund ♥♥♥


Until Next Time

Fridens

 


Av AG Ylander - 5 mars 2013 21:19

Fast ja undrade här vad Petra höll på å stressa med inför Reynir kursen, hade helt för mej att den va om typ 2veckor, så döm om min förvåning när det visade sej att den e NU I HELGEN!!! SHIT!!! Måste hårdträna nu då en par dagar =P Med början imorgon!

Nåja, vi fick ju inte SÅ mkt hemläxa egentligen, vi ska hitta energin och go'et i varandra, vi ska lyfta fram varandras självförtroende och VÅGA utmana oss själva, jag ska utmana mej och hästen, jag ska VÅGA rida, VÅGA kräva, VÅGA VÅGA VÅGA, det var min hemläxa och jag tycker det går riktigt bra med det faktiskt =) jag har börjat känna att jag blivit tuffare liksom, vågar vara lite mera "på" henne o kräva, för när jag kräver och Laufa klarar så ser man på henne hur nöjd hon e när hon får känna sej duktig =) och hon gör ju verkligen allt för en den lille hästen! Fast hon e trött, svetten rinner men så FORT man begär något av henne så gör hon sitt yttersta för att vara till lags! Ja, såvida hon accepterat DEJ som sitter på ryggen då såklart ;)

 

 

 

Samling vid oasen idag =)

Det är en sak jag tycker är så intressant, att iakta hästarna, studera democh deras språk! Just vid såna härna tillfällen som vid vattenpåfyllning eller matning så ser man så tydligt skillnaden på kroppsspråket på ranghöga och låga hästar! Superintressant =) Man lär sej massor bara av att titta och studera dem =)

Freyr är högst i rang, han dricker först eller tar den första högen med mat (nu har dom fri tillgång)

Ljúfa är nästa, hon har svårt att acceptera att Freyr är högre i rang ibland och utmanar honom, han är tålmodig med till sist måste hon sättas på plats, så fort han sagt åt henne så flyger hon på något av de andra ranglåga hästarna, vem som nu råkar vara närmast, ungefär som att på något sätt måsta visa sin position "Fine om han sa åt mej men jag är högre än DEJ" när det gäller de andra stona behöver Freyr bara vika bak ett öra eller kasta en blick så backar de snällt och väntar på sin tur.

När Freyr o Ljúfa är klara så går Laufa dit, samtidigt kommer Litla och Aleiga, Laufa surar till mot dem först, men efter en stund när de visat henne att "vi ÄR lägre i rang än dej, snälla får vi också komma dit" så får dom också komma fram å så står alla tre och dricker i lugnan ro.

Dom har verkligen olika sätt att förmedla! Det är ju genom att studera hur hästarna pratar med varann som vi människor sen vet hur VI ska prata med dem!

Jag kan stå hur länge som helst nästan och bara iakta dem =) Dessutom är de ju så vackra att se på också ;)

Vad vore livet utan hästar?? GUD så tråkigt =)

 

Until Next Time

Fridens


 

 

Presentation


Välkommen in att följa mitt liv! Är väl mera åt hårdrock/goth stilen. Lider av panikångest som kommer och går. Så welcome and enter the dark side... ;)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards